Praktische pagina

wat is er allemaal mogelijk?

Met alleen tekst en hier en daar een afbeelding heb je misschien een publicatie, maar dit doet dan niet onder voor een reguliere PDF. Een digitale publicatie wordt pas écht interessant als je een stapje verder denkt. Geen zorgen, wij kunnen je daar natuurlijk bij helpen. Er is ontzettend veel mogelijk, zo is ook te zien in de voorbeelden die we eerder al lieten zien. De diverse opties en mogelijkheden hebben we op een rijtje gezet:

Vormgeving

Een verrassende online publicatie begint met een passende vormgeving. Een zakelijke publicatie vraagt om ander kleurgebruik dan een inspirerend magazine voor je medewerkers. Jij geeft bij ons aan wat je wensen zijn: moet de publicatie aansluiten bij een bestaande huisstijl? Denk aan kleuren, lettertypes, elementen of foto’s die jouw organisatie of merk al gebruikt. Of staat het hier compleet los van en mogen wij onze creativiteit de vrije loop laten? Ook is het handig voor ons om te weten wie de doelgroep is, zodat wij hierop kunnen inspringen.

Illustraties, graphics en infographics

Tekst en beeld gecombineerd in een overzichtelijke infographic, toffe patronen die de aandacht trekken of slimme illustraties die uitleg geven of ondersteunen. Wij kunnen de meest uiteenlopende grafische uitingen maken.

Fotografie

Breng een stuk tekst meer tot leven door het gebruik van mooie sfeerbeelden. Of geef mensen een gezicht aan de hand van een portretfoto. Fotografie mag zeker niet ontbreken in een digitale publicatie. Hiervoor hebben wij een fotografe in huis.

Video

Wat vind je van het idee van een bewegend beeld als de publicatie wordt geopend? Wat is de sfeer die het beste bij jouw publiek past, welke onderwerpen of personen wil je uitlichten? Wat is jouw verhaal? Gebruik video! Wij kunnen je helpen met het vastleggen van de mooiste beelden.

Animaties

Een typografische animatie of een bewegende illustratie (GIF) kunnen de publicatie net iets spannender maken. Of gebruik een wat uitgebreidere animatie in de vorm van een explanimation om een complexer onderwerp te belichten. Ook hierin kunnen we je adviseren over de beste opties.

Formulieren

Met een online publicatie zoek je gemakkelijk de interactie op met je lezers. Vraag ze jou een bericht of mail te sturen, een reactie achter te laten of misschien wil je je publiek wel vragen om zich aan te melden voor een evenement of nieuwsbrief. Er kunnen allerlei formulieren worden gemaakt. Vertel ons wat je van je doelgroep wilt weten en wij zetten dit om tot een formulier.

Buttons, call-to-actions en overlays

Roep nog meer interactie op door het gebruik van buttons en call-to-actions. Binnen je publicatie kunnen we gemakkelijk linkjes creëren naar andere pagina’s of misschien wel een externe website. Of je wilt een onderwerp belichten, maar niet direct in het artikel: dan gebruiken we een overlay. Dit is een los vlak die op het scherm komt wanneer je op een button klikt.

Downloads

Toch graag een losse pdf plaatsen in je publicatie, bijvoorbeeld een checklist die de doelgroep thuis kan printen? Ook dit is gewoon mogelijk.

Wil je niet langer wachten?

We helpen je graag verder. Ga gelijk naar ons contactformulier.