Onze werkwijze

Zo maken wij een infographic. Samen met jou natuurlijk

1. Gesprek /situatieschets / brainstorm

Eerst brengen wij de opdracht goed in kaart. Of in beeld eigenlijk. :) We gaan met elkaar om tafel en bespreken waarom, waarvoor en voor wie we de infographic maken. Samen bespreken we de onderwerpen, de stijl en onderdelen die in de infographic aan bod komen. Daarnaast willen we weten waar je de infographic wilt gaan delen en - ook belangrijk - of er een deadline is. Daarna denken we na over toffe ideeën voor de vormgeving.

2. Briefing

Onmisbaar: een goeie, heldere briefing. Vertel jouw wensen en doelen in een briefing waarmee wij, Beeldprikkels, aan de slag kunnen. Dat hoeft echt geen uitgebreid verslag te worden. Een beknopt mailtje is al voldoende. Vergeet in deze mail niet jouw verzamelde input mee te sturen. Van diagrammen, Excel-bestanden, logo’s of huisstijl gidsen. Alles wat jij hebt en dat wij volgens jou moeten weten. Wij kijken samen met jou welke elementen bruikbaar zijn. Ook is het goed om te weten of er een bepaalde verhaallijn in jouw infographic zit. Is die er niet, dan gaan we daar samen naar op zoek.

Goed om te weten:

we zetten vaak een copywriter in om uitgebreide input te vertalen naar beknopte content voor de infographic. Een document van vier A4’tjes vertaalt naar een infographic? Dat kan! Veel losse input? Een copywriter maakt er een lopend, beknopt verhaal van!

3. Planning

Is alle input binnen? Top! Nu kunnen we een planning maken! Met de deadline die jij aangeeft maken wij een realistische planning. We geven aan wanneer jij een eerste voorstel van ons ontvangt. Daarbij houden we (mits haalbaar) altijd rekening met het moment waarop je de infographic met de wereld wilt gaan delen.

4. Aan de slag!

Planning klaar en akkoord? Super, want nu kunnen voor je aan de slag! Met jouw aangeleverde input brengen we de infographic tot leven. Toffe iconen, spraak- en smaakmakende illustraties, overzichtelijke grafieken, heldere diagrammen, uitgesproken quotes. Alles! Met alle elementen maken wij de infographic die jouw boodschap vertelt en jouw doelgroep boeit!

5. Feedback en kwaliteitscheck

Hebben wij de conceptversie klaar, dan leggen we die aan je voor. Zo geven we je de ruimte om feedback te geven. Kijk hierbij kritisch naar een aantal zaken: kloppen alle gegevens en staan er geen spellingsfouten in de tekst? Ben je tevreden over de vormgeving en sluit deze aan bij het verhaal dat je wilt vertellen? Wij checken het zelf natuurlijk ook uitgebreid. Zijn er meer zaken die anders wilt zien? Laat het ons vooral weten. Ben je helemaal blij en akkoord met wat je ziet? Ook dat horen we natuurlijk graag!

6. Delen maar

De infographic is klaar! Ja, dat is feestelijk. Want nu kun je jouw infographic online delen! Plaats je hem als afbeelding op jouw website of op een van je social media-kanalen? Of wil je de infographic geplaatst hebben in jouw online publicatie? Meer weten over online publiceren? Klik dan hier!

Wil jij je infographic ook offline gebruiken? Dan zetten wij hem voor je om naar een mooie print, zoals een poster of flyer. Laat ons dan wel een paar zaken weten: het formaat, hoeveel stuks wil je uitdelen en zelf bewaren? Wij laten jouw infographic dan bij één van onze drukkers drukken. Heb je een eigen drukker, dan sturen wij je het drukbestand toe.

Download de checklist!