Je kunt alle kanten op

Ja, dat is het mooie van infographics: er zijn geen vaste regels. Da’s fijn, want geen boodschap of doel is hetzelfde. Jij hebt immers je eigen verhaal te vertellen en je eigen, specifieke informatie te delen. Extra fijn: een infographic kan helemaal worden opgemaakt in de stijl van jouw organisatie en merk. Je doelgroep of publiek ziet zo in één oogopslag jouw boodschap én identiteit! Zoals gezegd, je kunt alle kanten op met een infographic. Wat alle infographics gemeen hebben? Ze hebben een duidelijk doel en een slimme verhaallijn. En natuurlijk een begin en een eind. Wat je daartussen vertelt, daar geven we samen invulling aan. Een paar voorbeelden van wat er zoal kan? Die hebben we voor je.

Vergelijkingen

Wil je een nieuwe versie van een product presenteren? Zet de ‘oude’ en nieuwe versie naast elkaar. Met alle nieuwigheidjes en voordelen in beeld. Of komt het jaarverslag er weer aan? Vergeet het standaard, lange verhaal en ‘verwoord’ het in beelden. Cijfers, getallen en andere gegevens, alles in één sprankelend overzicht. Grafiekjes en tabellen kunnen ook leuk zijn, echt!

Geografisch

Wist je dat een plattegrond of landskaart ook een infographic is? Laat je locaties uit een kaart springen, breng de routing én belevenissen van jouw event of festival in beeld. Of laat in symbolen, iconen en kleuren zien wat er te vinden is in een bepaald geografisch gebied - zoals bebossing, grondsoorten en de diepte van grondwater. Een beetje zoals de legenda’s in de Bosatlas.

Workflow en processen

Is er binnen jouw organisatie een specifieke workflow? Zijn er processen en werkwijzen die je duidelijk wilt communiceren aan iedereen die voor jouw merk werkt? Kies voor een infographic! Een slim stukje content dat je zowel intern als extern kunt inzetten.

Instructies en uitleg

Instructies geven in veel woorden en zinnen? Dat kan… maar heeft iedereen zin om daar voor te gaan zitten? Het kan ook anders: laat de handleiding voor jouw product of dienst vertalen naar een instructieve infographic. Door instructies visueel te maken, wordt informatie door de lezer sneller opgenomen en is het ook nog ’s makkelijker te onthouden.

Tijdlijn

Laat de bewegingen en groei van jouw merk of organisatie zien! Wij zetten het in een overzichtelijke tijdlijn. Van het begin naar nu, stap voor stap. Of wil je een lange termijn planning laten zien? Of de strategie richting jullie stip op de horizon? Maak het visueel met een infographic!

De statistische infographic - alles in één oogopslag

Cijfers, nummers, getallen… Heb je veel data te communiceren en wil je jouw doelgroep daarmee boeien? Wij zetten ze om in grafiekjes en diagrammen waar iedereen naar wil blijven kijken. En die duidelijk vertellen wat je wilt zeggen. Van droge stof naar sprankelende content, dat is het idee.

Jouw verhaal in bewegend beeld? Doen!

Vertel je jouw verhaal liever in bewegend beeld? Dat begrijpen we 100%, want mensen houden van animaties. Zeg nou zelf, jouw boodschap in één of twee minuten helemaal helder, hoe mooi is dat! En hartstikke deelbaar ook nog eens. Slim!