Beeldprikkels @ CODA

Papier hier, papier hier

Die bekende Bolle Gijs krijgt er geen genoeg. Wij van Beeldprikkels ook niet: we zijn gék op papier. En op alle toepassingen ervan. Drukwerk, verpakkingen, magazines én… kunst! Zoals de Paper Art expositie in het Apeldoornse CODA Museum. Wij gingen er heen!

Beeldprikkels @ CODA

Papier hier,
papier hier

Die bekende Bolle Gijs krijgt er geen genoeg. Wij van Beeldprikkels ook niet: we zijn gék op papier. En op alle toepassingen ervan. Drukwerk, verpakkingen, magazines én… kunst! Zoals de Paper Art expositie in het Apeldoornse CODA Museum. Wij gingen er heen!

34 papierkunstenaars die doodnormale producten omtoveren tot ware kunstwerken. Van metershoge wandelende figuren van krantenpapier tot wc-rollen en servetverpakkingen van de Albert Heijn met een ineens diepe betekenis. Da’s heel wat anders dan een geprinte flyer of gedrukte brochure - óók mooi trouwens. Een dagje CODA, inspirerend voer voor ontwerpers. Onze Bas, Hanneke en Caroline reden naar Apeldoorn, want onze honger naar papier en inspiratie brult altijd. Gelukkig werden deze eetlustige papierfreaks goed bediend. De favorieten op een rij, mét commentaar van de drie!

Erik van Maarschalkerwaard

Postzegels, postzegels en nog meer postzegels. Erik van Maarschalkerwaard plakte, plakte en plakte. Een installatie he-le-maal vol met de plakkers. De achterliggende gedachte? Weten we niet, we waren namelijk vooral geboeid door de heerlijke felle tinten en te gekke prints. Een goede illustratie, daar houdt toch iedereen van! Jij ook? Check de cadeaupagina!

Nintendo Labo serie

Een bijzonder werk: Nintendo Labo. In 2018 bracht Nintendo een serie kartonnen bouwpakketten uit, deze kon je combineren met de Nintendo Switch spelcomputer. Een kartonnen mini-piano bijvoorbeeld. Verbonden met de Switch kon je daadwerkelijk muziek maken.


Wat een geweldige combi, twee compleet verschillende concepten die beiden geschikt zijn voor dezelfde doelgroep: kids. Het inspireerde ons om zelf ook verbindingen te zoeken die, hoewel ze niet voor de hand lijken te liggen, in een toepassing ineens heel logisch en innovatief zijn.

Julia Voitova

Zeg je animatie, dan gaan wij aan. Het werk van Julia Voitova betoverde ons. Met alle digitale animaties en illustraties die wij dagelijks maken, vergeten we bijna de charme van handgemaakt vakwerk. Deze Julia werkt frame voor frame, buigt en kreukt papier voor elke seconde film en creëert zo speelse, bewegende beelden. Su-per inspirerend. Onze creatieve harten kloppen sneller, onze handen jeuken!

Bolufer en Daphy

Nóg een animatie, nu van Bolufer en Daphy. Het verhaal van Mr. Carton neer; een kartonnen mannetje in een wereld van papier. Of toch niet…? Het papier leek nét echt, maar de animatie bleek 100% virtueel. Ja, dat kan dus met grafisch ontwerp: effecten, texturen en werelden creëren die net echt lijken!


CODA bewees het: iets simpels en fragiels als papier kan de meeste verrassende vormen kan krijgen. Als je anders durft te kijken en buiten die ene box denkt, dán kom je tot bijzondere ideeën en unieke oplossingen. En het fijne is, als vormgevers doen wij dat elke dag. Op zoek naar een uiting die echt opvalt en jouw honger naar een fraai stukje papier of drukwerk stilt?

Je weet het: het is élke dag ‘papier hier’ bij Beeldprikkels!

Ook een kijkje nemen bij de tentoonstelling?

CODA Paper Art is nog tot en met 27 oktober te zien

in het CODA museum in Apeldoorn.