De beeldprikkels inspiratiesessie

Inspiratie. Soms moet je het zoeken, soms heb je het ineens. Bij Beeldprikkels hebben we het altijd. En we delen ’t graag. Daarom organiseerden wij afgelopen woensdag 16 oktober 2019 onze allereerste inspiratiesessie met onder andere spreker Mirjam Dijkstra. Heb je deze editie gemist? Niet getreurd. Er volgen er meer! Meld je aan via deze pagina. Wij zetten je dan op de lijst voor een volgende editie en houden je ondertussen op de hoogte.

Beeldprikkels inspiratiesessie 16-10-19

Tijdens de inspirerende middag op woensdag 16 oktober nodigden wij een boeiende mix aan mensen uit. Een aantal klanten, partners, maar ook nieuwe gezichten verzamelden zich op ons fijne plekje aan de Melkmarkt. Mirjam Dijkstra nam ons allereerst mee in de wereld van ‘future trends’ en ontwikkelingen. Zo sprak ze onder meer over duurzaamheid, smart world, een circulaire wereld, inclusiviteit en minimalisme. Maar ook waar staan de verschillende generaties (X,Y, Z en Alpha) in deze veranderende wereld? En hoe gaan zij hiermee om? Een interessante presentatie, met treffende voorbeelden en actuele onderwerpen, die we zeker in de toekomst nog vaak gaan tegenkomen.

Visual Thinking

De middag werd vervolgt met een mini-cursus Visual Thinking. Judith en Mirjam legden samen uit hoe je deze methode kan toepassen in je organisatie en wat de voordelen ervan zijn. Hoe je een verhaal of idee visueel op een simpele maar toch begrijpelijke manier uitwerkt. Papier en Sharpies/stiften werden tevoorschijn getoverd en gewapend met handige tips en trucs ging iedereen zelf aan de slag. De besproken trends werden omgevormd tot ideeën voor nu of de verdere toekomst, die ieder in zijn eigen werk zou kunnen of willen toepassen. Met de groep diverse mensen die aanwezig waren resulteerde dit in de meest uiteenlopende concepten. Uiteraard uitgetekend door middel van de Visual Thinking methode.

Nog even kort over:


Mirjam Dijkstra

Mirjam is Lead of Private label Design Fashion & Home bij Wehkamp. In haar functie is zij o.a. verantwoordelijk voor trendprognoses voor fashion en overkoepelende maatschappelijke trends. Ze heeft járen ervaring met het analyseren, (visueel) in kaart brengen en presenteren van trends. Ook is Mirjam Visual Thinker en Visual Recorder in opleiding, een verwonderaar met een creative mind.

Goodies!

Iedereen kreeg een goodiebag met handige en leuke spullen, om nog eens terug te kijken op deze middag, maar ook verder aan de slag te kunnen met de behandelde thema’s. We sloten af met een borrel waar ieder de kans kreeg om elkaar nog even te ontmoeten, ideeën te delen of goed gesprek aan te gaan. Wij hebben in ieder geval genoten van de mensen én de middag en kunnen het niet anders dan een zeer geslaagde sessie noemen. Reden te meer om dit nog eens te organiseren!

De volgende editie

Kortom, een leuke, leerzame maar vooral inspirerende middag. Kon je er deze editie niet bij zijn? Niet getreurd! We zijn van plan meer van deze – én andere sessies te organiseren. Op de hoogte blijven of vast op de lijst komen voor een volgende editie?